Ouddorp en omgeving

- Bed&Breakfast at sea - - Uw chalet - - Ouddorp en omgeving - - Tarieven - - Contact - - Gastenboek - - links -

Ouddorp, Goedereede en Goeree Overflakkee 

Ouddorp is een gezellig dorp op het meest zuidwestelijke puntje van Zuid Holland en onderdeel van de Gemeente Goedereede, gelegen op het mooie eiland Goeree Overflakkee.

Wanneer u bij ons komt overnachten zult u zich zeker niet vervelen. Ouddorp staat natuurlijk bekend als een mooie badplaats met mooie stranden waar u heerlijk van de zon en zee kunt genieten. Wanneer u niet alleen op het strand wilt ontspannen zijn er meer dan voldoende andere mooie plekjes in en rondom Ouddorp. Hier kunt u niet alleen genieten van de natuur en mooie landschappen maar zijn er ook voldoende activiteiten.............

 • Diverse leuke plaatsjes; Ouddorp, Goedereede, Burg-Haamstede, Zierikzee
 • De Noordzee en het Grevelingenmeer 
 • Natuurgebied 'de Kwade hoek'
 • De Brouwersdam met Zeil- en surf centrum 'Brouwersdam'
 • Verschillende fiets en wandelrouts
 • Paardrijden op manege Ouddorp.

Voor verder informatie kunt u natuurlijk ook bij de VVV terecht welke zich op 500 meter afstand van de B&B bevindt. 

  Een aantal hiervan welke tot onze eigen favorieten behoren hebben wij daarom ook op deze site kort beschreven.

  De duinen van Goeree

  Maak kennis met stuifduinen, brede stranden, wandelpaden met weidse uitzichten en allerlei soorten kustbroedvogels. Voor wandelaars lopen er vele kilometers door dit diverse landschap. Pak uw rugzak in of laad de gezinsauto vol en geniet van dit uitgestrekte natuurgebied. Alle natuurgebieden zijn toegankelijk op de paden en wegen, tussen zonsopgang en zonsondergang. Er lopen verharde en onverharde paden door het gebied. 

   Wandelroute door de kwade hoek in de Duinen van Goeree         2,8 km of 4,1 km

   

  De kwade hoek

  Kwade Hoek is een dynamisch getijdengebied. Het werd vroeger 'de kwaaien hoek' genoemd vanwege de verraderlijke stroming en zandbanken voor de kust. Vele schepen zijn hier op vast gelopen. Vroeger waren de schippers blij als ze 'de kwaaien hoek' voorbij waren. Verderop bevond zich dan de 'goede rede' waar ze veilig aan konden meren. Dat is de plaats Goedereede geworden.
    
  Nog steeds is de zee de baas in de Kwade Hoek. Gelukkig is het natuurgebied bij de Deltawerken buitendijks gebleven. Vooral in de winter stroomt het zoute water via geulen en kreken ver het gebied in. Grote stukken land komen onder water te staan. Wind, water en getij brengen het landschap voortdurend in beweging.

  Wandelroute de koploper in de duinen van Goeree.                      10  km of 20  km

   

  De grevelingen 

  De Grevelingen vormde vroeger met andere zeearmen, zoals Haringvliet en Oosterschelde de uitmonding van Rijn, Maas en Waal in de Noordzee. Door de afsluiting in 1971 ontstond het Grevelingenmeer. Het heeft een totale oppervlakte van 11.000 hectare water, waarvan 4.000 hectare minder dan 1,50 meter diep is. Daarnaast is door het wegvallen van het getij ongeveer 3.000 hectare land permanent droog gevallen. Dit land is grotendeels natuurgebied geworden. Vooral langs de beide dammen is ± 300 hectare land ingericht als recreatiegebied.